Střípky z našich kroužků

Výtvarný kroužek

Kdo rád maluje, může si s námi vyzkoušet různé malířské techniky. Letos jsme se zúčastnili výtvarné soutěže na téma "Voda". Vernisáž výstavy proběhla v místní knihovně, kde bylo možné si prohlédnou tvorbu dětí. Následně byla 2 díla vybrána do krajského kola soutěže.

 

Mladý zdravotník

V kroužku se učíme základy první pomoci, resuscitaci, obvazovou techniku a další důležité dovednosti k záchraně života a pomoci v krizových situaci.  Jak nám to jde se můžete podívat zde

Vše si pak ověříme prakticky na soutěži Hlídek mladých zdravotníků.Budeme doufat, že zopakujeme loňský úspěch z okresního kola a podíváme se i na kraj.

Včelařský kroužek

V našem včelařském kroužku se učíme samé zajímavé věci. Mimo jiné třeba i jak se vrací ulítlý roj včel zpátky do úlu.

Jak to bylo, se můžete podívat TADY.

 

Také máme ve škole kroužek šití, navštěvují jej holky a kluci ze 2. až 5. třídy. Paní vychovatelka co kroužek vede, nám všem říká švadlenky. A co už všechno umíme? Můžete se podívat TADY.

Například jsme si ušili zimní šátek, riflový balon, jehelníček, vánoční ozdoby pro všechny zaměstnance školy. Úžasný patchworkový uubrousek. Z ponožek jsme šili zvířátka. Na poklady jsme si ušili látkovou krabičku.

 

A v šití pojračujeme vesele dál po kočce z ponožek následovala opice. A dokonce jsme se u toho i hodně  nasmáli.

 

A dnešek je ve znamení slepiček.... protože už je jaro, blíží se Velikonoce. A opravdu jsme si to užili a v naší dílně vzniklo hooooodně velké hejno kuřátek, slepiček a kouhoutků.